Ara
BÖLGESEL KALKINMA AMAÇLI MİSYON FARKLILAŞMASI VE İHTİSASLAŞMASI PROGRAMI HAYVANCILIK PROJESİ

# Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümümüz Açıldı #

05.04.2023 08:57

Üniversitemiz çağın öne çıkan bölümlerinden birisini daha akademik hayata kazandırdı. Yaşadığımız bilişim çağında en çok ihtiyaç duyulan alanların başında gelen, geniş iş sahası ve her alanda istihdam olanağının bulunması sebebiyle öğrencilerin ilgi odağında olan Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, modern altyapısı ve donanımlı akademik kadrosuyla öğrencilerini beklemeye başladı. 

Teknolojinin ve bilişim sistemlerinin bütün dünyada büyük bir hızla gelişmesi ve hayatın her alanını kaplayan bir sektör olması sebebiyle, bu alanda çalışacak uzman kişilere olan ihtiyaç da bir hayli fazlalaştı. Bu sebeple, Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü, rekabetçi iş hayatında öne çıkacak, başarılı projeler yürütecek, gelişime ve değişime son derece açık, çok yönlü mezunları profesyonel hayata kazandırmaya odaklandı. Çağdaş bilişim uygulamaları konusunda donanımlı, yenilikleri takip eden ve çabuk entegre olabilen, ulusal ve uluslararası sektörle uyumlu çalışabilen mezunlar verme misyonuyla yola çıktı.

Geniş, kapsamlı ve spesifik bir ders programı

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü öğrencileri; Temel Matematik, İşletim Sistemleri, Bilgisayar Ağları, İstatistiğe Giriş, Algoritma ve Programlama Teknikleri, İşletmeye Giriş,  Bilgi Sistemleri Güvenliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Yapısal Programlama, Çoklu Ortama Giriş, Yazılım Mühendisliği, Veritabanı Programlama, Nesne Tabanlı Programlama, Veri Yapıları ve Uygulamaları, Sistem Analizi ve Tasarımı, Bilgi Teknolojileri İçin Ayrık Matematik, Veritabanı Yönetim Sistemleri ve Sayısal Mantık Tasarımı gibi son derece geniş, kapsamlı ve spesifik bir ders programı ile karşılaşacak.

Geniş istihdam alanı

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü mezunları ağırlıklı olarak bilişim, finans, yazılım, telekomünikasyon, eğitim ve otomotiv sektörlerine yöneliyor. 4 yıllık kapsamlı bir lisans eğitimin ardından bölümden başarıyla mezun olanlar gerek kamu gerekse özel sektörde son derece geniş bir iş yelpazesinden bir ya da birkaç spesifik alana yönelme imkânını elinde bulunduruyor. Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri ile ilgili tüm iş sahalarında rahatlıkla iş bulabilme imkânı olan mezunların önünde yazılım geliştirme, bilgisayar programcılığı, ağ yöneticiliği, veri tabanı sistemleri uzmanlığı, web tasarım uzmanlığı, bilişim güvenliği uzmanlığı, veri analistliği, sistem uzmanlığı, veri madenciliği, finansal yönetim uzmanlığı gibi pek çok seçenek bulunuyor. Mezunlar e-ticaret sistemleri, kurumsal sistemler, tedarik zinciri yönetim sistemleri, karar destek sistemleri, telekomünikasyon, sanal gerçeklik teknolojileri ve mobil iletişim sistemleri gibi alanlarda da pozisyon bulabiliyor.

''Son derece önemli bir gelişme.''

Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, 2 bölüm ve 9 anabilim dalı ile öğretim hayatına devam eden Uygulamalı Bilimler Fakültesinin nicelik ve nitelik açısından son derece donanımlı bir akademik kadrosunun bulunduğunu ve fakültenin 3. bölümünün Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü olduğu müjdesinin herkesi mutlu ettiğini söyledi. ‘‘Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünün açılmasındaki katkıları ve destekleri sebebiyle Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a teşekkürlerimi sunuyorum’’ diyerek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Yaşar Karadağ, sınırlı sayıda üniversitede bulunan bu bölümün Muş Alparslan Üniversitesine kazandırılmasının son derece önemli bir gelişme olduğunu, böylece üniversitemizin bir cazibe merkezi olma yolunda kayda değer bir adım daha attığını ifade etti. Bölümün %100 doluluk oranının oldukça önemli bir gösterge olduğuna işaret eden Karadağ, son derece ihtiyaç duyulan donanımlı uzmanların yetiştirilmesi için gereken her şeyi yapacaklarını dile getirdi. Karadağ, ağırlıklı olarak ziraat alanına yönelik kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültesinde bundan sonra daha farklı bölümlerin de devreye gireceğini ve fakültenin üniversitede öncü rol oynayacak birimlerinden biri haline geleceğini belirtti. Karadağ, ‘‘Yeni açtığımız bu bölümün Muş’a, bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum’’ diyerek sözlerini noktaladı.

DUYURULAR